Waar vinden we de beweegstudio?

De lessenreeksen gaan door in de beweegstudio te Destelbergen. Daarnaast kan je de beweegstudio terugvinden op tal van evenementen. In de kalender vind je terug waar en wanneer je de beweegstudio kan vinden. Of hij komt gewoon naar je toe! Meer info: elke@studiodouz.be.

Wat is een Wobbelboard?

 

De Wobbel is een prachtig balansbord dat op een speelse wijze het lichaamsbewustzijn vergoot en creativiteit, balans en kracht stimuleert. De Wobbel is niet alleen goed voor de kleine yogi's, maar ook vriendelijk voor het milieu. Hij is namelijk volledig vervaardigd van natuurlijk materiaal en gemaakt van duurzaam geperst Europees beukenhout. Daarnaast zijn de natuurproducten EKO wolvilt en duurzaam kurk in de Wobbel verwerkt. De Wobbel is CE gekeurd tot 200 kilo, dus zowel jong als oud kan er plezier op beleven!

VAnaf welke leeftijd kan je wobbelen?

De wobbel werd ontworpen zodat alle leeftijden er plezier aan kunnen beleven. Peuters spelen er anders mee dan jonge kinderen, tieners of volwassenen. De lessen wobbelyoga kunnen reeds gevolgd worden vanaf 2 jaar, samen met mama of papa. Vanaf 4 jaar volgen de kinderen de lessen alleen.

Wat breng je mee naar de les?

Je hoeft helemaal niets mee te brengen naar de les. Voor ieder kind is er een wobbelboard en matje beschikbaar. Tijdens de les lopen we op onze blote voetjes. Als je kindje makkelijke kledij aanheeft, is hij/zij helemaal klaar voor de les!

Kunnen kinderen met een beperking ook deelnemen?

In heel veel gevallen kan dit perfect. Wobbelyoga helpt kinderen om hun eigen lichamelijke grenzen op te zoeken en te verleggen, om rust te vinden in hun hoofd, om zich bewust te worden van zichzelf en de wereld om zich heen. Wil jouw kind ook deelnemen, dan starten we met een kennismakingsgesprek. We bespreken de mogelijkheden en kijken of deelname aan de les mogelijk is. Als je dit wil, kunnen we gerust individuele lessen op maat geven (prijs op afspraak). Bij de kennismaking vragen we ook altijd naar een verslag en tips van andere externe begeleiders (fysiotherapeuten, …), zodat de lessen optimaal zijn voor de ontwikkeling van jouw kind.

wat is Bewegend leren?

Veel leerlingen hebben het moeilijk binnen de klassieke schoolstructuur. Leerstof verwerken verloopt niet altijd gemakkelijk. Onderzoek toont aan dat nieuwe leerstof sterker verankerd wordt wanneer de linker- en rechterhersenhelft samenwerken. Ook hier vormt de Wobbel een meerwaarde als hulpmiddel in het leerproces.